​Hej allesammans!

Nu är jag hemma och har varit det i cirka 2 veckor. Det känns helt sjukt att vara hemma och känns så overkligt men ändå så kul. Innan jag lämnade USA så visste jag att det skulle vara helt sjukt svårt att lämna men ville liksom inte tänka på det men när dagen väl kom så var et fortfarande så overkligt. Jag vill inte skrämma andra människor som åker hem och så nu men alltså det var typ något av det värsta jag har gjort. Dagen började med att jag fick åka bil själv med min kära vän Thomas, det var kul och insåg hur mycket jag skulle sakna honom. Vi åkte sedan till värdföräldrarnas jobb och sen begav vi oss mot flygplatsen i Fargo. 1 timme som var så jobbig, alla var tysta till och med min värdpappa Gary som är så pratglad annars. Jag och Nienke som inte riktigt förstått något än var jätte pratglada och gjorde skämt som bara vi skulle skratta åt för vi ville liva upp stämningen lite men det gick inte jättebra. När vi väl kom till flygplatsen så hade vi tid för att sitta ner vid ett bord för att prata en sista gång. Men snart kom stunden vi inte ville skulle komma, avskedet.. Jag började med att krama min värdpappa Gary och då började tårarna bara rinna, det blev inte bättre av att krama min värdmamma Lori heller. Vi kramades ett tag, min bästakompis (även Nienkes pojkvän) kramade jag länge och det enda han sa var att vi ses snart men vem vet när det är. Till sist kramade jag Thomas och vi båda stod där och både grät och log. Detta är en stund jag tror att jag alltid kommer komma ihåg i mitt liv, är verkligen så fruktansvärt tacksam att jag kunde få träffa dessa underbara människor och dela detta året med dem, speciellt Nienke. Jag och Nienke gick på flyget, tårarna slutade inte rinna men samtidigt tänkte man på hur kul det skulle bli att komma hem. I Chicago var det dock värre för där behövde jag säga hejdå till inte bara vad jag kallade min värdsyster längre utan hon var nu också min bästavän. Vi tog avsked och jag grät så sjukt mycket men sen var det dags för det långa flyget som jag var tacksam över att det gick fort men man kände sig ändå tom. 

Jag landade på Landvetter och kände mig nästan som en helt annan person, det var som i en dröm att jag var hemma igen, jag tog mina väskor och utanför dörrarna stod min mamma, syster och mina bästa kompisar. Kan man mötas bättre?! direkt efter detta åkte vi till min skolas studentutspring och alla var jätte överraskade att jag var där och det var så kul att se så många människor igen.

Efter att nu ha varit hemma i två veckor så har jag varit med kompisar hela tiden och verkligen spenderat tid med de och tagit ikapp allt vi missat. Det är väldigt många frågor som ställs om en utbytesår och det är väldigt kul att svara och dela med sig men jag tror ingen egentligen riktigt förstår vad man själv har varit med om. Jag säger detta igen, jag är så sjukt tacksam för allt som hänt i mitt liv och ja jag har förändrats och blivit förhoppningsvis mognare men även mer självständig och kan förstå mer än ett perspektiv i vissa saker. Jag har även lärt mig om en helt ny kultur som man kanske inte trodde var så långt borta från våran men ändå så annorlunda när man ser den från insidan.

Detta året har verkligen har varit det bästa året i mitt liv och jag tror att det kommer vara det även när jag blir äldre. Jag har många andra gånger varit i USAs storstäder och sett det livet som man tror att USA är men det är det verkligen inte. Alla stater har sin egna charm och Minnesota är nu mitt andra hem och jag kommer definitivt komma tillbaka och hälsa på alla människor. Jag har gått från att bo utanför den jättestora staden Göteborg till att bo mitt ute i ingenstans, nära Perham i Minnesota. Skillnaden var sjukt stor men när man bestämmer sig för att anmäla sig till att vara utbytesstudent så får man verkligen vara beredd på att man kan komma VAR SOM HELST i stora USA och jag tror att det är fler utbytesstudenter som hamnar i småstäder än i storstäder men vad spelar det för roll? Jag klarade mig och visst det är jobbigt i början men det blir bättre och människorna är så underbara när man väl lär känna dem.


Tack allesammans för att ni har följt mitt underbara år här på denna blogg, nu är det över men jag kommer definitivt åka tillbaka och träffa alla människor igen, planerar redan en resa till Holland för att träffa min älskade Nienke. Året är över men jag kommer alltid ha kvar alla crazy minnen.

Om ni har frågor feel free att kontakta mig på Facebook: Lydia Brunegård eller instagram: @lydiabrunegard

/Lydia Brunegård

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejhej,
Det är såå mycket som håller på nu, det är därför jag har varit så dålig på att skriva men tiden går så sjukt fort och jag vill verkligen inte lämna människor här. Det är en väldigt konstig känsla just nu för jag åker hem om ca 2 veckor och det är klart att jag är taggad på att komma hem och träffa alla mina kompisar och familj där hemma men det är såå mycket jag lämnar bakom här. Jag tror att det kommer vara svårare att lämna USA för man vet inte när man kommer tillbaka och vilka människor man kommer hålla kontakt med. Jag känner även att männsikor där hemma inte riktigt kommer förstå hur det har varit men jag är så sjukt glad att jag har andra kompisar som har gått igenom samma sak för det är inte alltid enkelt.
Jag är verkligen så sjukt tacksam att jag har fått göra detta året och att det blev så bra, men trodde aldrig att jag skulle bli så bunden att jag inte skulle vilja lämna såhär menmen.

Prom har ju varit och det var en så sjukt rolig kväll där man fick klä upp sig och ha as kul, verkligen något jag skulle vilja göra igen.

Golf säsongen är nu officiellt över för mig. Hade mitt sista meet (tävling) idag och det gick jättebra, slog personligt rekord och kom på delad 1:a plats från vårat lag Perham. Hoppas att jag kommer vara bättre när jag kommer hem nu så att jag börjar spela igen.

Graduation börjar närma sig, vi har tagit bilder och jag är as taggad på att få vara med om en riktig amerikansk graduation och få göra den utan att ens vara en senior.
Vi hade även en sak i skolan där dom delade ut awards och alla vi utbytesstudenter blev uppkallade på scen och fick prata lite om vårat år. Det var kul och jag fick äran att ge över en award till Perham High School från EF som tack till att dom tar emot så många utbytesstudenter varje år.

Det börjar dra ihop sig och när jag kollar tillbaka på allt som hänt detta året och hur det har ändrat mig så är jag såå glad att jag gjorde det och ångrar inget!!

//Lydia

Likes

Comments

Tiden går så sjukt fort och börjar få ångest inför att åka hem, vill inte lämna alla fina människor som man lärt känna här samtidigt som man vill hem till sina kompisar hemma.
Lite ändringar har dock hänt, jag bestämde mig för att sluta softball eftersom att jag kände att det inte riktigt var min sport men jag ville jättegärna vara med i något så bestämde mig för att börja spela golf. Jag har spelat ganska mycket golf hemma i Sverige så det är en sport jag kan. Skulle haft min första golfträning förra veckan men vårvädret försvann och det var väldigt kallt och snöade lite. Idag skulle jag dock också ha träning men när vi kom dit idag så var det svinkallt och väldigt vindigt så vi slog några bollar sen åkte jag hem till min kompis Katy.
Det ska dock bli gött att det ska börja vara fint och ganska varmt väder nu framöver men man vet verkligen aldrig vad som kan hända med vädret i Minnesota för idag snöade det i typ 10 min helt random.
Ca 51 dagar kvar och jag har ångest av att lämna alla nya kompisar, kompisar där hemma kommer man tillbaka till men man vet aldrig när man kommer träffa dessa människor igen. Jag kommer ta vara på varje dag jag har kvar här och jag hoppas att det inte ska gå förbi så fruktansvärt fort, vilket det antagligen kommer.
Ha de bäst!

Likes

Comments

Halloj,
Har nu haft 2 veckor av ny trimester (den sista trimestern) så nu har jag ämnena Us Government, English, American History, Digital Photo, Spanish och Choir. Det kommer antagligen att bli den trimestern där jag får plugga mest men det är kul med nya lektioner. Imorgon så är även första träningen av Softball som jag ska spela, det ska bli jätteroligt och det ska bli kul att göra en sport igen.
Har varit väldigt fint väder, igår var det upp mot 17 grader, vilket är ganska ovanligt för Minnesota i Mars. Ibland har de haft snö på Prom som är 30 April, men jag är glad att det kommer vara lite mer vårkänsla nu istället för vinter med snö.
Måste även säga att det är helt sjukt att det är så kort kvar av mitt utbytesår, men jag ska ta vara på varje dag och verkligen njuta och ha kul med alla mina nya kompisar här.
Ha det bra!!

Likes

Comments

Hejhejsan!!

Veckan efter att vi kom hem från Florida så kom ju mina kompisar Elias och Olivia och hälsade på i en vecka. Det var så underbart och sjukt kul att få träffa dom igen och bara krama om dom !! Vi hade sjukt kul., dom fick följa med till skolan 2 dagar och vi fickor basketmatch så att dom fick se "high school Spirit" vilket jag tror att de tyckte var jättekul. Det var egentligen inte så mycket för dom att se men vi hade väldigt kul tillsammans och stannade uppe sent på kvällarna och bara pratade om allt som. Har hänt på 6-7 månader!!

Veckan när Elias och Olivia var här så fick jag även ta igen lite läxor som jag hade missat efter Florida men hade gjort lite saker innan oxå så det var inte så jobbigt och lärarna var bara snälla och frågade hur jag hade haft det.

Elias och Olivia lämnade Söndagen men dagen innan var vi i Fargo och hämtade Nienkes kompis Bente på flygplatsen som oxå stannade i en vecka. Det var kul att våra kompisar även var här på samma gång så att dom fick träffa varandra.
Dagen efter var det dock så jobbig när dom skulle lämna, det hjälper att jag får se de om 3 månader när jag kommer hem. Jag har verkligen insett hur kort det är kvar så jag ska verkligen ta vara på denna sista tiden.

Förra veckan (veckan efter dom åkt) var en kort vecka med bara skola Måndag, Tisdag och Onsdag. På Torsdagen hängde med jag med några kompisar från skolan och hade väldigt kul, vi kollade film och bara hängde. Jag tappade dock min mobil och den funkar typ inte nu, men ska försöka laga den annars får de la bli att köpa en ny telefon. Jobbigt dock att om den inte lagas så är alla mina bilder på den borta (typ alla bilder jag tagit på 7 månader) så jag håller tummarna för att det ska gå att laga den.

Imorgon är det dags för en ny och den sista trimestern så nya ämenen, det ska bli kul och snart börjar softball.

// Lydia

Likes

Comments

Nu är vi tillbaka i kalla Minnesota efter att ha spenderat 2 roliga veckor i Florida, där det inte var så varmt men det var roligt. Vi har varit i Orlando, Tampa, Daytone Beach och Sanford. Vi började i Orlando på Disney World i 7 dagar, helt sjukt hur länge. Vi spenderade iallafall först 4 dagar, en dag i varje park (Magic Kingdom, Hollywood Studios, Epcot och Animal Kingdom). De olika parkerna visar olika saker, Magic Kingdom var min favorit för det fanns typ mest att göra där. Vi träffade Disney figurer (typ alla) och vi åkte bergochdalbanor och bara gick runt och kollade på alla saker som vi kände igen från Disney filmer. På Måndagen (vilket var våran 4:e dag på Animal Kingdom) så kom pappa på eftermiddagen, vilket var väldigt spontant. Han spenderade kvällen med oss och vi gick ut och åt på Outback Steakhouse, det var så sjukt skönt att ha min pappa här som jag inte har träffat på 6 månader.
Egentligen helt sjukt hur man kan vara ifrån sin familj i hela 10 månader, hela min familj kan dock inte komma och hälsa på för att de ska åka iväg i 3 månader men nu är det bara 4 månader kvar vilket är helt sjukt.

Pappa åkte hem nästa förmiddag runt klockan 12, det var en kort vistelse men var sååå behövd. Pappa vet exakt vad jag går igenom eftersom att han också var en utbytesstudent men är såå glad att han kom och vi hade tid att bara prata, TACK PAPPA
❤️

Dagen då pappa lämnade låg jag och Nienke vid poolen och bara chillade och fick lite färg. Dom 3 sista dagarna på Disney var långa eftersom att vi kände att vi redan hade sett allting så vi gjorde bara de grejerna vi gillade. Det som var bra var att vi hade köpt "parkhopper" vilket är att man kan gå till alla parker på en dag om man vill och behöver inte bara stanna i samma park en hel dag.

Efter Orlando drog vi mot Tampa till Garys mamma och träffade några av hans kusiner på vägen. I Tampa var det inte så mycket att göra för det var utanför stan på ett litet ställe. Vi kom dit på en kväll och bara hade kul och på Söndagen så åkte vi och kollade på Manatees, samt åt glass och shoppade lite. På kvällen kollade vi såklart även på SUPERBOWL, vilket var kul eftersom att jag tycker amerikansk fotboll är väldigt kul att titta på.
Nästa dag började med att vi åkte till ett jordgubbsställe där vi åt jordgubbar och shortcake+vi köpte med ett lass med jordgubbar.

Efter jordgubbarna så begav vi oss mot Daytona Beach där vi spenderade 2 nätter. Vi hade alltså en hel dag där som var väldigt kall men vi gick till ett ställe där det fanns några affärer och jag och Nienke tog bilder i ett photo booth. Vi åkte vidare till ett shopping mall men hittade inget speciellt.

Onsdagen (igår) åkte vi från Daytona Beach (världens kändaste strand) till Sanford så att vi kunde vara närmare till flygplatsen idag. Vi hade inget att göra på hotellet så vi åt en brunch på IHOP och sen åkte till ett ganska stort mall. Vi tänkte först att vi bara skulle kolla runt lite men sen kom vi till balklänning avdelningen och vi började prova klänningar. Nienke hittade faktiskt sin balklänning och jag hittade en som jag gillade men var inte 100% säker eftersom att jag vill kolla runt lite mer först men den var precis i min stil. Klänningen var mörkblå (vill egentligen ha ljusare blå) med ett hål i ryggen, precis i min smak, menmen.
Det blev en tidig morgon imorse eftersom att flyget lyfte klockan 7 så vi gick upp ca 4 men nu är vi hemma och imorgon blir det skola igen. Är sjukt taggad för att på Söndag kommer Elias och Olivia!!!

Ha det bra för det ska jag! // Lydia

Likes

Comments

I helgen har jag varit i Mankato med EF, vi åkte skidor, hade kul och träffade andra utbytesstudenter. Utbytesstudenterna som var där bor i Minnesota och Iowa, träffade svenskar, norskar och många andra.

Vi åkte i Fredags och åkte bil i ca 5 timmar, när vi kom fram så fick vi rum och strax efter det så var det dax att åka till ett ställe där man kunde bowla och det fanns "arcade" och "lasertag", vi spelade bowling vilket jag är helt sjukt dålig på men det var kul att göra det eftersom att jag inte har gjort det på ett tag. När vi kom tillbaka till hotellet så hoppade vi i jacuzzin med många andra.

Lördagen bestod av skidåkning, bad i jacuzzin, talent show och jag, Nienke, Tihana och Fang bestämde oss för att gå på hockeymatch. Hockeymatchen var College Division 1 och hemmalaget vann med 5-1. Det var väldigt roligt att kolla på ishockey eftersom att det kändes som hemma, jag, pappa och mina bröder gick alltid på hockeymatcher så det var så kul att titta på det eftersom att jag inte har gjort det på så länge.
Skidåkningen var helt ok, inte så många svåra backar och dom var väldigt korta men det var kul att även göra det igen eftersom att det också känns som hemma. Jag, Tihana och Nienke har ju åkt förbi men vi tog med oss Fang som aldrig åkt skidor förut i en backe. Det gick ganska mycket nedför efter det, först bröt hon staven , sen ramlade hon när vi gick av liften och när vi skulle åka ned i backen så åker hon utan att svänga och ramlar och stukar tummen. Hon blev hämtad av en snöskoter och jag fick åka över med hennes skidor på axeln till andra sidan.

Helgen var kul, imorgon tillbaka till skolan i 3 dagar och sen blir det Florida och Disney World i 2 veckor.

//Lydia

Likes

Comments

Jag visste redan innan jag kom hit att jag skulle få gå igenom den kända Minnesota vintern, vilken är iskall. Jag var förberedd men nu när den är här så känner jag att det är så kallt och var samtidigt inte så beredd på den. Än så länge så har det kallaste varit -30 grader celcius+vind, fattar ni vad kallt det är?! Det värsta är att detta är inget, vissa vintrar kan det bli ner mot -60 grader då de inte ens kan gå utanför huset. Som tur är så är detta året en varm vinter så vi kommer förhoppningsvis inte få så kallt. För att ta vara på det kalla så åkte vi snöskoter och tog på oss alla kläder vi kunde hitta.

Nienkes föräldrar kom hit förra torsdagen och åker hem imorgon så de har varit här i en vecka! Det har varit kul för dem att se hur Nienke bor här och hur skolan är annorlunda och alla möjliga förändringar.
Vi var även och kollade på "fishing" i ett "fishing house" vilket är som en husvagn som är gjord för att fiska ute på isen medans du sover i den. Det är hål i husvagnen och där fiskar du både dag och natt, detta var coolt men jag är inte direkt någon riktig fiskare men för er där ute som gillar att fiska är detta riktigt coolt. Detta är något som Minnesota faktiskt är kännt för eftersom att de har så långa sjöar och får så kallt att isen faktiskt håller. Jag är jätteglad att jag fick se det för det var jätte coolt men det är nog inget jag skulle se fram emot varje år att göra!

Ha en bra vecka / Lyddan

Likes

Comments

Hejhej!
Lovet har gått fruktansvärt fort och imorgon är det tillbaka till skolan igen, jag har inte sett fram emot tidiga alarm igen men det ska bli kul att träffa alla igen.
Den 27 december åkte jag till några släktingar i Attleboro, Boston och spenderade 5 dagar där! Det var jättekul eftersom att jag verkligen inte träffar dom ofta alls. Vi var i Providence, Rhode Island, åkte in till Boston, spelade golf, gjorde pedikyr, träffade deras släktingar och såklart firade nyår. Jag hade verkligen jättekul, i familjen är det 2 barn som är 22 och 26 så dom är äldre än mig men vi har ändå väldigt roligt tillsammans. Men nu är jag tillbaka i kalla Minnesota och imorgon börjar verkligheten igen med skolan men på Torsdag kommer Nienkes föräldrar så det ska bli trevligt att träffa dom!!

/Lyddan

Likes

Comments

Nu är julen över. Det var konstigt och lite sorgligt att inte fira jul hemma och ha alla traditioner som man är så van vid men det var samtidigt kul att få uppleva något nytt på ett annat sätt. Min värdfamilj här firade jul den 25:e december och det var ovant eftersom att jag alltid har firat det den 24:e med familj. På Christmas eve åt vi en god middag och det var bara jag, Nienke, Gary och Lori hemma och vi bara hade tid för oss och det var väldigt skönt.
Christmas Day så kom deras 2 barn Cassie och Kenny med deras familjer+Signe som är deras utbytesstudent 2 år tillbaka från Danmark. Vi fick många presenter, åt hela dagen (såklart det är ju Amerika) och hade kul.
Det var väldigt kul att lära känna Signe eftersom att vi bara pratat på sms förut och bara sett varandra så det var kul för vi vet vad man går igenom.

/Lydia

Likes

Comments