Vad är viktigast att träna??

Vilken är den viktigaste träningen att köra?
Har fått höra att tjejer ska inte träna bröst och något som är vanligt är att tjejer bara tränar ben, rumpa och mage. Men vad är egentligen viktigast att träna?
Om man frågar mig så tycker jag man ska underhålla hela kroppen och det kan vara fördelaktigt att lägga extra pass på att träna de man är svag på. Men vad som är viktigast att träna är det som är roligast! För att man ska kunna vara ihärdig och fortsätta träna livet ut, för det är ju faktiskt det som är målet. Så är det viktigt att man tycker träningen är kul! Oavsett så kommer man ju bygga muskler som gör en starkare, förbättra ens omsättning, ökad energi, sova bättre och att få endorfiner från träningen. Träningen ska inte kännas som ett tvång utan de som är roligt är de som kommer ge mest. Så är de för mig i alla fall. Går allra bäst då.
Sen klart man ibland kanske behöver träna något som inte känns kul heller men försök då hitta övningar för den muskelgruppen som känns kul för dig och plocka in en övning under varje pass för att det inte ska kännas för tungt. Ju mer man kommer in i träningen så kommer det kännas roligare att bli stark och ju mer saker kommer antagligen kännas kul och bra att träna.
Alla muskler behöver återhämtning och vila. Så det är viktigt att kunna vila en muskel och variera mellan olika. Men vad jag menar är att om din favoritövning som får dig att längta till gymmet är bänkpress, plocka då inte bort den för att du inte har någon användning av styrkan på samma sätt som en stark bål. Det kommer ändå ge dig massor! Dessutom är glädjen och längtan till träningen det viktigaste för att vi ska fortsätta. Ge dig själv varannan pass bänk då så får de dig att längta och se fram emot nästa träning också!
Så vad behöver jag träna om jag börjar som nybörjare? De jag tycker är kul! Jag tror att det är det bästa och viktigaste för att fortsätta träna hela livet. Inte bara januari och februari.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229