Två grova limpor

För er som gillar att baka limpor utan form kommer här ett supergott bröd. Glutenfritt är inte alltid lätt att baka och form är något som underlättar. Men här behövs det inte. Brödet får en knaprig god utsida och mjuk insida med frön.


2 Grova limpor

Ingredienser:
1 dl linfrön
2 dl krossat bovete
4 dl vatten
50 g jäst
2 dl vatten
50 g smält svalt smör
1/2 dl mörk sirap
1 msk ättiksprit
2 tsk salt
1 msk brödkryddor
4 dl bovetemjöl
8 dl glutenfri mjölmix med fiber

1.    1. Häll linfrön ochbovetekross i hushållsassistentens bunke.

2.    2. Koka upp vattnet och hälldet över, rör om och låt det sedan svalna tills det är fingervarmt.

3.    3. Smula i jästen och tillsätt2 dl fingervarmt vatten, rör till jästen löses upp.

4.    4. Tillsätt därefter smör och slutligen övriga ingredienser.

5.    5. Arbeta degen i maskinen i 5min.

       6. Jäs degen under bakduk i ca30 min.

       7. Ta sedan upp degen, dela deni två lika stora delar och forma till två limpor och lägg på plåt med bakplåtspapper.

       8. Jäs under bakduk ytterligare20 min.

       9. Grädda nederst i ugnen 30min i 200 grader.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229