Tofupinnar

Ingredienser:

300g naturell tofu

3 msk japansk eller glutenfri sojasås

2-3tsk citronsaft

½tsk torkad dragon

1dl glutenfri fin mjölmix

1-2 ägg

2dl glutenfritt ströbröd, gärna panko

Rapsolja

  1. Skär tofun i stänger i liknande storlek somfiskpinnar. Pressa ut väskan ut tofun genom att trycka varje bit mothushållspapper eller en kökshandduk.
  2. Blanda sojasås och citronsaft till en marinadoch smula ner dragon. Lägg tofustängerna med marinaden i en påse. Låt ligga ochdra tio minuter.
  3. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg mjölmixoch ströbröd i två andra tallrikar.
  4. Doppa varje tofustav i först mjölmix, sen äggoch sist ströbröd. Gör samma sak med all tofu. Stek stavarna i olja ett parminuter på varje sida i en medelvarm panna.
  5. Servera med potatismos och citronklyftor.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229