Snickersrutor på chokladens dag

Magiskt goda rutor för en chokladälskare!

Ingredienser:

200g smör

4dl strösocker

3tsk vaniljsocker

1 ¼ dl kakao

4 ägg

3dl fin glutenfri mjölmix

100g dumlekolor (kan innehålla spår av gluten)

100g mörk dumlekolor (kan innehålla spår av gluten)

Topping:

2½dl jordnötter

250g mörk choklad

Garnering:

200g mjölkchoklad


  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt socker, vaniljsocker, (sikta ner) kakao, ägg och glutenfri mix. Rör samma till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en bakplåtsklädd form 25x35cm och fördela jämnt.
  5. Dela dumlekolorna i bitar och fördela jämnt över smeten.
  6. Grädda kakan i ugnen ca 30 minuter.
  7. Ta ut kakan och låt den svalna.
  8. Smält chokladen över ett vattenbad och blanda ner jordnötterna. Bred blandningen över den kalla kakan.
  9. Smält den ljusa chokladen över ett vattenbad och ringla överkakan.
  10. Låt kakan kallna helt och chokladen stelna innan du skär den i fyrkanter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229