Snickersrutor

Ingredienser:

350g Jordnötssmör

1dl strösocker

1dl ljus sirap

10dl cornflakes

1dl kokos

300g choklad


Tillagning:

1. Klä en liten form med bakplåtspapper, ca. 20x30cm.

2. Blanda jordnötssmör, strösocker och sirap i en kastrull. Låt detta nästan koka upp på svag värme, rör om då och då.

3. Krossa flingorna lätt.

4. Ta kastrullen från plattan och rör ner flingorna och kokosen.

5. Bred ut smeten i formen med bakplåtspapper.

6. Smält chokladen över vattenbad och bred över kakan.

7. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.

Tips!

- Använd alltid glutenfria cornflakes. Mina favoriter är från Coop änglamark, ekologiska och glutenfria utan att kosta skjortan av en.
- Var bestämd när du skär bitarna och skär ganska snabbt för annars är risken att den går sönder och chokladen spricker.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229