Rågbröd

Rågbröd fullt med fröer är gott och ett hälsosamt alternativ. Detta bakas enkelt i form.

Ingredienser:

1msk fiberhusk

1dl krossat linfrö

1dl solrosfrön

2½dl kokande vatten

25g jäst

2½dl majsmjöl

1½dl bovetemjöl

1dl pumpakärnor

2tsk bikarbonat

1tsk salt

2dl filmjölk

1dl mörk sirap


1. Blanda fiberhusk, linfrö och solrosfrön. Häll över kokande vatten och blanda. Låt stå 10 minuter.

2. Smula i jästen. Blanda så den löses.

3. Ha i majsmjöl, bovetemjöl, pumpakärnor, bikarbonat, salt, fil och sirap. Blanda väl till en jämn smet.

4. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper. Låt brödet jäsa 30 minuter.

5. Sätt ugnen på 230 grader varmluft.

6. Sätt in brödet och sänk värmen till 200 grader. Grädda brödet i 45 minuter.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229