Q&A #1 - MÅL

Personliga mål:
Mina personliga mål är för mig självklara. Mina mål är att må bra. Jag har länge levt med ätstörningar och depression och nu är jag så taggad och redo att leva livet. Målet för mig att bli helt fri från ätstörningar. Dock tror jag aldrig att tankarna kommer försvinna helt och det är en sån vanesak som alltid kommer följa med en och vara en del av mig. Men jag vill såklart slippa ångest inför måltider, slippa överväga med mig själv om jag ska äta eller vad jag ska äta, börja tycka om mig själv och min kropp, tycka att jag kan och gör bra ifrån mig samt att inte hetsäta eller kräkas igen. Detta är en sån privat sak att nämna och det tar emot lite. Jag vill bli av med beteendet och genom att erkänna för mig själv och andra tror jag att det blir enklare för mig att klara det även om det känns lite jobbigt att berätta samt att man skäms så mycket.
Relationsmål:

Ett relationsmål blir ju snarare ett önskemål eftersom man inte kan styra över de. Efter att inte ha velat vara annat än singel och fri ett par år så känner jag mig nu starkare och hade tyckt de va roligt och mysigt att träffa någon seriöst. Men som sagt ett önskemål och jag tar de som de kommer men nu börjar man sakna kärleken.

Ett annat relationsmål är att jag nu när jag är starkare och har bättre ork att vårda mina relationer till nära och kära. Att få en bättre kontakt och relation till både familj och vänner samt träffa de om umgås med de oftare. Av min psykiska ohälsa har jag blivit så instängd, ensam och inte haft någon som helst ork att träffa någon tyvärr.

Hälsosamma mål:
Hälsosamma mål för mig är dels med min ätstörning, att kunna hantera den. Då gäller de dels för mig att äta regelbundet och ofta men också att kunna äta vad som helst utan att få ångest och även att kunna äta mer ihop med andra utan att tycka de är jobbigt.
Andra mål är att bli starkare inom träningen och bygga upp musklerna. Men även att träna mig skadefri och det är väl den mest hälsosamma aspekten.

Kunskapsmål:

Oj, denna är lite svårare. Men för mig blir det nog att försöka repetera och bibehålla så mycket kunskap som möjlig av det jag lärde mig under min utbildning till kost och träningskonsult. Fick redan häromveckan en "juste" upplevelse när jag läste lite och det påminde mig om en sak jag glömt av lite tillfälligt.

En annan sak jag önskar bli bättre på är att bli mer allmänbildad och även kolla mer på nyheterna och läsa tidningen.

Karriärmål:

Ett karriärsmål för framtiden är att kunna på något sätt jobba inom träning. På vilket sätt vet jag inte men det är de jag vill kunna göra. Eventuellt vill jag kunna starta eget framöver, vi får se.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229