Punchrullar på punchrullens dag

Idag bjuder vi på punchrullar till fikat. Det är trots allt punchrullens dag!

Ingredienser:

100g rumsvarmt smör

3/4dl strösocker

2msk kakao

1tsk vaniljsocker

½tsk arraksessens

2½dl havremjöl

300g marsipan (+karamellfärg)

200g mörk choklad

  1. Mät upp smöret i en bunke. Använd rumsvarmt smör eller kör det 30 sek i micron.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop. Smaka av om det behövs mer arrak.
  3. Ställ i kylen. Färga marsipanen i en passande färg under tiden.
  4. Rulla längder av chokladsmeten, ca 2-3 cm i diameter.
  5. Kavla ut marsipanen, ca 2-3 mm tjock, och rulla in chokladlängderna i den. Lägg den med skarven neråt.
    Skär i ca 5 cm långa bitar och doppa ändarna i smält blockchoklad.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229