Pepparkakor på pepparkakans dag!

Ingredienser:

75g smör

½dl socker

½dl ljus sirap

1 1/4msk pepparkakskrydda (kanel, ingefära, nejlika och kardemumma )

1tsk fiberhusk

1 ägg

4-4½dl glutenfri ljus mjölmix + någon dl extra vid utbakningen

1.½tsk bakpulver


Gör så här

1. Smält fettet i en kastrull och blanda i socker, sirap, kryddor och Fiberhusk.

2. Låt det stå i ca 20 minuter innan du tillsätter ägget och mjölmixen blandad med bakpulvret. Forma till en deg och lägg den i plastpåse. Lägg degen i kylskåp och låt den vila ett par timmar eller över natten.

3. Dela degen i tre bitar och kavla ut dem i omgångar mellan bakplåtspapper. Använd extra mjölmix om degen klibbar. Ta ut kakor med mått och lägg ut på plåt täckt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen på 180 grader varmluft till lagom färg i ca 10 minuter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229