Nyttigare kanelbullar att bjuda på på kanelbullens dag

Ingredienser

Bullar: 

1 ägg

25 gram smör

10 gram jäst

1 dl bovetemjöl

½ dl mjölk

½ dl kokosmjöl

1 ½ msk stevia strö

1 msk fiberhusk

1 krm vaniljpulver

Fyllning:

40 gram smör

ca 1 msk stevia strö

1 tsk kanel

Pensling: 

1 ägg

kokos att strö över


    1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt svalna.
    2. Vispa ägget pösigt och rör ner bland smöret. När blandningen är fingervarm rör ner jäst och blanda noggrant.
    3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta. Rör om/knåda degen i några minuter. 
    4. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.
    5. Värm smöret till fyllningen mjukt och rör ut kanel och sötning.
    6. När bulldegen har jäst, knåda ytterligare någon minut och lägg därefter degen på en plan yta med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper över och kavla ut degen till en rektangel (ca 15X20 cm).
    7. Bred på fyllningen och rulla ihop kortsida mot kortsida (så att rullen blir så tjock som möjligt). Skär längden i skivor och lägg i bullformar. Platta ut dom något. 
    8. Låt jäsa övertäckte ytterligare ca 30 minuter.
    9. Sätt ugnen på 175 grader. 
    10. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Dekorera gärna med riven kokos. 
    11. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

    Gillar

    Kommentarer

    Skriv kommentar...
    IP: 82.99.3.229