Naturligt glutenfritt bröd!

Naturligtglutenfri filmjölkslimpa

För 1 limpa+ 3 frallor:

2 dlhavregryn
250 g majsmjöl
250 g bovetemjöl
1 dl solrosfrön
100g grovhackade valnötter
3 msk fiberhusk
1 msk brödkryddor
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
2 msk chiafrön
1 grovrivna morötter
5 dl filmjölk
3 dl mjölk
3 msk agavesirap

       1. Sätt ugnenpå 200 grader.

       2. Blanda allatorra ingredienser i en bunke.

       3. Blanda i morötterna och sedan de blöta ingredienserna.

       4. Rör samman till en kladdig deg.

       5. Häll utsmeten i en brödform med bakplåtspapper i.

       6. Blöt dinahänder något och forma resten av smeten till runda frallor som du lägger på enplåt med bakplåtspapper.

       7. Gräddafrallorna i nedre delen av ugnen 20 minuter och limpan i övre delen 40 minuter. 

       8. Låt brödet svalna helt innan du skär i det.

Mjukt och gott med knaprighet från nötter och saftigt av fil. Med en god smak från brödkryddorna ihop med bovetemjöl som fick mig att tänka på mjuk pepparkaka!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229