När man har ångest blir inge allt som man vill

Midsommarafton!
Hoppas ni mår underbart och har haft en bra start på dagen. Firar midsommar eller ej, så önskar jag er dag vara fulländad. Jag har i alla fall tillbringat hela förmiddagen på jobbet. Slutade tre och redan vid halv kände jag hur trött jag var och hur ångesten blev påtaglig. Tanken var att åka till Göteborg idag faktiskt, bara för att hänga där, tränat kanske, kolla film och bara ta de lugnt. Men när jag väl slutade så kände jag att det var mer än jag orkade. För vissa är det konstigt och man förstår de inte. Men om du kanske också har eller har haft psykisk ohälsa och ångest ni vet nog hur det känns. Man kan bli så sjukt utmattad och för min del så blir det så att jag bara vill vara ensam och inte göra någonting alls. Kände mig bara gråtfärdig och orolig/stressad i kroppen av ingen anledning. Tror bara det är för att jag jobbat mycket de sista och vi haft sjukt intensivt på jobbet. Så idag var det otroligt skönt att sluta tidigt och veta att jag börjar sent imorgon. Men påväg till Göteborg körde jag av vid Åsa och vände hem för ångesten blev för mycket och det kändes som jag skulle börja gråta och det kändes inte kul att åka iväg och behöva vara ledsen hela kvällen. Så jag lyssnade på min kropp och insåg att den behöver vila för att faktiskt orka ha kul. Även om det hade kunnat bli en bra kväll att antingen bara glo film eller ha kul med vänner så blev det inget av vad jag velat. Även om jag hade velat och hade tyckt det vart kul så var jag tyvärr tvungen att låta mig vila och ladda upp med energi. En person med psykisk ohälsa har lättare att bli trött och utmattad av att göra saker. Tyvärr tvingas man ibland välja bort saker som man egentligen velat göra. Nog om de.

Jag har tillbringat kvällen med en cheatday och bara vilat i sängen och kollat på youtube. Som jag sa har jag varig sjukt utmattad och somnade innan när jag pratade i telefon så det blev ett par timmars sömn ungefär och det var nog vad jag behövde. Dock fortfarande trött och ska nog sova snart ändå.

En sak som jag provat denna veckan är att äta vanligt bröd. Jag skrev i veckan ett inlägg där jag jämförde vanligt bröd med glutenfritt! Jag har nog ätit glutenfritt i ca fem år och hade väl hopp om att det skulle varit en inbillning och att jag faktiskt skulle kunna äta vanligt bröd. Så denna veckan jag provat äta det varje dag för att kolla hur magen reagerade. Men som jag kanske va rädd för så har jag gått med ont i magen varje dag utom första och varit pruttig hela veckan så det var nog inte vad min mage ville ha. Så nu får det bli åter till de normala. Tråkigt nog. Hade varit enklast att slippa de men magen har inte funkat alls som den brukar så då är det bara att acceptera de.

Nu ska jag i alla fall glo lite på datorn innan jag somnar om en stund, är trött så kommer nog somna snart, men det blir skönt! Ska nog gå upp tidigt imorgon och tänkte börja dagen med en långpromenad och sen köra lite sjukgymnastik efter de. Jobbar eftermiddag imorgon och gymmet har inte öppet så blir det dubbel vilodag därifrån och sen är jag tillbaka på söndag med ett rivigt pass. Behöver nog lite vila för att bli riktigt sugen och få till ett dunderpass.
Önskar er en underbar helg! Nu säger jag glad midsommar och godnatt!

Tur man har garage för idag var som sagt inte min dag och trött som man var glömde jag att stänga bildörren. Låste i alla fall bilen men vad gör de när man lämnar dörren öppen? Haha detta säger nog ganska mycket om hur trött jag var idag. Nu ska jag i alla fall bara ta de lugnt tills jag somnar.

Gillar

Kommentarer

RebeckaRasmussen
RebeckaRasmussen,
Stark av dig att skriva det många känner/tänker om psykisk ohälsa. heja dig💕nouw.com/rebeckarasmussen
lydiaemanuelsson
lydiaemanuelsson,
åh tack fina du♥️☺️ kul att höra att det kan hjälpa någon kanske! nouw.com/lydiaemanuelsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229