Müsli med nötter och bär

Låt oss kickstarta nya året med en god, nyttig och mättande müsli till frukost. Frukost är ju bästa målet på hela dagen, enligt mig. Här kommer ett enkelt recept på en god rostad müsli med söta bär i. Jag provade två varianter, en med äpplejuice och en med fläderdryck.

Rostad müsli med kokos och tranbär

Ingredienser

  • 2 dl mandlar
  • 5 dl havregryn
  • 2 dl kokosflingor
  • 3 dl solrosfrön
  • 2dl linfrö
  • 1dl melonkärnor
  • 1 msk kokosolja
  • 1dl äppeljuice
  • 1 msk agavesirap
  • 3 dl torkade bär (russin,aprikoser)

eller:

  • 2 dl mandlar
  • 5 dl havregryn
  • 2 dl kokosflingor
  • 3 dl solrosfrön
  • 2dl linfrö
  • 1dl sesamfrön
  • 1 msk kokosolja
  • 1dl flädersaft(lättdryck)
  • 1 msk agavesirap
  • 3 dl torkade bär (aprikoser, blåbär, gojibär)

Gör så här

       1. Sätt ugnen på 175°.

       2. Grovhacka mandeln.

       3. Blanda allt torra ingredienser i en bunke.

       4. Tillsätt olja, äppeljuice ochhonung. Blanda ihop allt väl.

       5. Fördela müslin på en eller tvåplåtar.

       6. Rosta i mitten av ugnen 20 mintills den fått fin färg. Vänd runt en gång efter halva tiden.

       7. Låt kallna. Blanda ner bär.

       8. Förvara i burk med tättslutandelock.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229