Morotsrutor

Började denna dagen med goda morotsfrallor, det blev ganska kompakta men det gillar jag. Vet inte om jag gjorde något fel med jästen eller jäsningen men det tror jag inte! Blev i alla fall goda frallor nu till frukost.

​Ingredienser:

25 g jäst

3 dl fingervarm mjölk

2 tsk fiberhusk

1/4 dl rapsolja

1 msk agavesirap

1 tsk salt

1 stor morot, finriven

1/2 dl fibrex

3 dl glutenfria havregryn

1/2 dl solroskärnor

1/2 dl krossat linfrö

1/2 dl helt linfrö

1 dl glutenfri havremjöl

5 dl glutenfri grov mjölmix

Uppvispat ägg och frön till garnering (jag tog krossat linfrö och solroskärnor)


Bakning:

1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med mjölken. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.

2. Blanda ner resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt för hand eller med maskin

3. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.

4. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder. Platta till längderna så att de blir ca 1 cm höga och skär i bitar. 

5. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. 

6. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

7. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.

8. Pensla med uppvispat ägg och strö över frön.

9. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229