Mjuk pepparkaka

Nu börjar det närma sig jul och då är det julbak som gäller, kommer bli en hel del juligt här på bloggen. Idag bjuder jag på ett recept på en god mjuk pepparkaka. Detta har jag inte ätit så många gånger men det är faktiskt väldigt gott och med mycket smak!

Glutenfri mjuk pepparkaka

Ingredienser:

75g smör

180g farin socker

3 ägg

60g maizena majsstärkelse

45g majsmjöl

40g mandelmjöl

1½tsk bakpulver

1msk vaniljsocker

1tsk fiberhusk

1tsk malen kanel

1krm malen nejlika

2tsk malen kardemumma

1tsk malen ingefära

½dl mjölk


Gör så här:

1. Värm ugnen till 190 grader varmluft.

2. Mät upp smör och låt det smälta på låg värme.

3. Vispa under tiden farin socker med äggen pösigt med elvisp i ca. 5 minuter.

4. Blanda ihop alla torra ingredienser.

5. Tillsätt smör, mjölk och de torra ingredienserna till äggblandningen och vänd ihop det hela.

6. Häll smeten i en form med bakplåtspapper eller en smord form.

7. Grädda i ugnen 30-35 minuter.

8. Låt svalna!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229