Mina bästa tips #4 - Låt inte ångesten styra!

Ha dina dagar planerade. Även om det så är planerat att kolla på den där serien eller filmen så har du hela tiden något du ska göra och hinner inte direkt tänka eller få ångest.


Ät regelbundet! Hur ofta har man inte fått elaka tankar eller blivit någon annan än man vill vara när man inte ätit. Det är viktigare än man tror och hjärnan behöver framförallt kolhydrater för att funka och för att vara glad.


Skapa nya rutiner för vad du ska göra när ångesten uppstår. Jag har själv skrivit en lista på saker jag kan göra när jag känner de komma och bara behöver göra något. Enkla saker som att dammsuga eller bara sätta mig vid datorn och spela spel. Saker som får mig på andra tankar eller får mig att göra något som inte skadar mig fram tills dess att ångesten svävat förbi.


Ta en promenad! Det tycker jag personligen är så skönt för helt plötsligt trots att man tänker innan man går att detta hjälper aldrig så står man ändå där sen och njuter av en promenad och kommer hem med ny energi.


Träna. Ja träna är en annan sån sak som vi vet ger dessa goda endorfinerna och glädjedrogen som kroppen själv skapar när vi tränar. Man kanske just i stunden absolut inte vill till gymmet för jag har haft de stunderna också men oftast mår jag så mycket bättre och blir så taggad av att vara på gymmet.


Ring en vän, partner, släkting eller vem du än önskar. Bara prata och välj själv om du vill berätta att du har ångest eller inte. Att prata med någon kan få mig på andra tankar och helt glömma varför jag ens mådde dåligt. Bara känslan av att man inte är ensam, det är skönt!


Ta en tupplur. Ibland får jag ångest för att jag sovit för lite eller bara är trött. Då är det skönt att sova en stund och sen vakna med ny energi och livslust. Viktigt för mig är därför att få de timmar sömn som jag behöver för att orka leva.


Sätt upp nya mål. Detta får dig att blicka framåt och få dig att fokusera på att bli bättre. Små delmål som kanske är enklare att nå och då ger en extra kick och motivation när du klarar de. Jag älskar att sätta upp nya mål för då blir det som ett uppvaknande varför jag startade från första början och hur bra de faktiskt kan bli.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229