Mina bästa tips #3 - För att bli starkare i psyket

Att bli stark i kroppen är såklart viktigt för att kroppen ska må bra, för att orka med, för att inte skada sig, för att bli smidig, kunna rädda ett fall och för att slippa smärta med mera! Men lika viktigt om inte ännu viktigare är att må bra i huvudet och ha ett psyke som är i balans. För mig som gått igenom ätstörningar och depression så har man fått hitta sina knep och hittat olika saker som gör ens psyke starkare! Dessa är mina bästa tips!

  • Skriv en lista med saker som du är tacksam över med dig själv.
  • Ät regelbundet. Ja konstigt va. Men hjärnan behöver kolhydrater som energi för att kunna arbeta och utan de blir de inga glädjehormoner eller liknande gjorda. Men det gäller att hela tiden hålla sockernivåerna i balans för att kunna vara i balans i psyket. Detta har hjälpt mig massor för att må bättre då jag lätt gick in i sug av att äta för sällan och blev istället jättehungrig och sen fick jag ångest för jag ätit för mycket.
  • Kunna säga nej. Och detta behöver även jag lära mig. Även om man ibland vill säga de så är det svårt att göra de. Men för mig som ibland vill lite mer än jag kanske orkar så är det svårare att säg nej. Jag vill gärna göra alla till lags och inte göra någon besviken, men jag vet att även om jag kanske har tid men med min psykiska ohälsa måste jag tillåta mig själv och unna mig mer vila och egen tid. Jag behöver mer vila för att orka med och att inte bli mer deprimerad eller så.
  • Försök att göra nya och spontana saker utan att se de som hinder. Jag har så länge varit så kontrollerande och planerande för allt jag ska göra. Men ju bättre jag mår desto mer spontan och varierande kan jag vara. Prova nya saker och hitta på spännande äventyr.
  • Sluta älta det som hänt. Tänk istället på vad du ska göra framöver och försök göra varje dag bättre än igår. Alla gör misstag men ingen mår bra av att gå runt och lägga energi och tänka på de.
  • Istället för att anmärka på allt negativt med något så börja istället se och uppmärksamma de positiva sakerna. Man mår så mycket bättre och har så mycket roligare.
  • Sluta jämföra dig med andra. Vi är alldeles för bra på detta. Vill du ändra ditt liv så jämför dig med dig själv! Vi är alla skapta olika och det är därför orimligt att jämföra sig med varandra. Du hade aldrig jämfört en potatis med en köttbulle för att avgöra vilken som är godast så varför jämföra olika människor.
  • Sist men inte minst och kanske viktigast, bryt dig ut ur din bekvämlighetszon. Våga utmana dig själv att tänja på dina gränser. Gör lite mer än vad du vågar hela tiden och bli då mer och mer bekväm och outgoing. För mig är det viktigt för mig att vara öppen, visa hela sanningen och inte dölja något. Finns det inget jag döljer så finns det inte heller något att skämmas för. Alla vet precis hur man är och då inget döljs kan inga spontana och oförväntade nyheter dyka upp som chockar folk. Alltså svårt att förklara men hoppas ni förstår.
LEV LIVET, NJUT, HA ROLIGT, GÖR DE DU VILL, GÖR ALLT FÖR DIN SKULL, LÅT INGEN ANNAN STYRA VAD DU SKA GÖRA ELLER TYCKA OCH LÅT INGEN NÅGONSIN TRYCKA NER DIG. BE COOL, BE CONFIDENT.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229