Mina bästa tips #1 - För att gå upp i vikt!

Startar en ny serie här där jag kommer dela med mig av mina bästa tips inom flera områden. Med start på tips för att gå upp i vikt. Gilla inlägget om ni gillar konceptet och lämna gärna en kommentar om vad jag mer kan ge tips och råd om i framtida inlägg.
När det gäller att gå upp i vikt så handlar allt om kalorier in och ut. Man måste alltså äta fler kalorier/mer energi än vad man gör av med. Om man förbränner 2200 kcal om dagen kan det vara en idé att höja intaget till 2700 till att börja med. Alla kroppar funkar olika och har olika förbränning såklart. Så om du provar dig fram och hittar ett läge där du varken går upp eller ner i vikt, alltså är viktstabil. Utifrån de kan du öka energimängden. Det gäller alltså att röra sig lika mycket men då i sig mer energi.

Mina bästa tips för att gå upp i vikt är framförallt ät mat du tycker om. Som du kan äta mycket av.

Boosta maten! Tex, koka gröten på mjölk istället för vatten, lägg på en klick nötssmör på gröten och ha i en klick smör eller olja i ris/pasta/potatis. För vissa personer kan det vara svårt att få i sig så pass mycket energi som krävs för att öka i vikt. Du kan då ta en kaka eller chokladbit efter maten för att nå upp till energin om du har svårt att äta mer.
Försök att succesivt öka portionerna lite varje gång.
Drick gärna juice, smoothie, Shake eller mjölk till alla måltider. Flytande ger mindre mättnadskänsla och då enklare att få i sig.
Nötter är energirikt och nyttigt så ett perfekt mellanmål eller kvällssnacks eller bara en näve till maten.

Ät mer kolhydrater. De ger mindre mättnadskänsla än protein och fett som då gör att det är enklare att äta mer utav. Alltså ger inte kolhydrater mer energi men man har oftast enklare att få i sig mer.

Glöm inte att det är viktigt att få i sig kolhydrater, protein och fett för att kroppen ska fungera på bästa sätt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229