Mina 5 bästa tips för att må bra!

1. Älta inte i de som varit. Gå vidare och tänk framåt istället för att gå och fundera på vad du skulle gjort annorlunda igår, det är inget du kan ändra på. Ingen ide att lägga ner sin energi och tankar på något som man inte kan göra något år. Lär dig av de och handla annorlunda nästa gång. Bryt inte ner dig själv på grund av ett misstag i livet, alla gör misstag och det är de som gör oss bättre och starkare!

2. Var snällare mot dig själv. Var sån mot dig själv så att du är en person du vill umgås med. Var din egen vän. Vänner är inte elaka eller trycker ner varandra, de lyssnar och lyfter upp varandra och i ditt fall ska du lyssna på ditt hjärta.

3. Uppskatta de små sakerna i livet. De minsta sakerna är ofta de man vill minnas och se tillbaka på, de enkla sakerna som inte kräver mycket planering eller pengar. Som att ta en promenad en sommarkväll med ens bästa vän, de tar inte en lång stund men de kan verkligen lyfta upp ens humör.

4. Ta bort de som får dig att må dåligt. Följer du konton på instagram som bara ger dig ångest eller skriver till personen du är kär i men vet inte känner samma sak tillbaka eller läser den tidningen varje dag som du får stress av. Sluta med de, du kanske gärna till tro att de ska hjälpa dig eller göra dig glad men i slutändan och i långa loppet gör de dig lyckligare att koppla bort de, hur jobbigt de än känns för stunden.

5. Träna och rör på dig på ett sätt som passar dig. Det gör dig inte till en lyckligare människa för att du tvingar dig till gymmet eller till den fotbollsträningen. Hitta den sport eller aktivitet som passar dig. Men rör på dig på något sätt. När vi tränar släpps endorfiner ut i kroppen och i hjärnan. Detta är kroppens egna morfin och det minskar stress som är en stor orsak till depression. Så rör man på sig lite varje dag kommer man bli lyckligare och känna välbehag.

Gillar

Kommentarer

alicemalmstrom
alicemalmstrom,
Bra inlägg!! Haha så söt bild!nouw.com/alicemalmstrom
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229