Mazariner på Mazarinens dag

Fira mazarin dagen med mazariner. De är enkla att baka och går hyfsat fort.

Deg:

2dl fin mjölmix

2msk socker

75g smör

1 äggula

1msk kallt vatten

Fyllning:

150g mandelmassa

1 ägg

2msk smör

½dl fin mjölmix

1krm bakpulver

Glasyr:

2dl florsocker

1½msk kallt vatten

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

2. Blanda alla ingredienser till degen. Arbeta degen väl tills den är helt blandad och jämn. Lägg degen i kylen.

3. Riv mandelmassan fint på ett rivjärn. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och rör till en jämn smet.

4. Smörj mazarinformar med smör. Att smörja formarna är inte alldeles nödvändigt om man använder bakformar i aluminiumfolie.Dela degen i 10 lika stora bitar och tryck ut varje bit, ända upp till kanten, i varsin form.

5. Klicka i fyllning i varje form.

6. Grädda mitt i ugnen ca 13-15 minuter. Låt de svalna.

7. Rör ihop glasyren. Ta ut kakorna ur formarna om så önskas, men låt kakorna svalna först. Bred glasyr på varje kaka och låt stelna innan servering.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229