Matig dansk limpa

Mörk matig, fröig och saftig limpa. Perfekt att låta den vila över natten efter bakning skära upp efter det, så får man även färskt bröd till frukost.

Ingredienser:

1msk fiberhusk

1dl linfrö

2dl solrosfrön

2½dl kokande vatten

2dl majsmjöl

1dl bovetemjöl

1dl pumpakärnor

1dl rismjöl

2tsk bikarbonat

1tsk salt

25g jäst

1½ filmjölk

1dl mörk sirap


1. Blanda fiberhusk, linfrö och solrosfrön i en bunke. Häll över det kokande vattnet. Blanda och låt svälla 5 minuter.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner skållningen samt övriga ingredienser och blanda ordentligt.

3. Olja en brödform och fördela degen jämnt.

4. Låt brödet jäsa övertäckt i 30 minuter.

5. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

6. Sätt in brödet i ugnen och sänk direkt värmen till 200grader. Grädda limpan i en timme.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229