Maränger med choklad

Goda maränger med frasig yta och den underbara sega mitten. Chokladen gör att det inte bara smakar socker utan får god ton av mörk bitter choklad.

Ingredienser:

2½dl äggvita

3 1/4dl strösocker

2dl kokossocker

75g mörk choklad, 70%

  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Blanda äggvita, socker och kokossocker i en rostfri bunke.
  3. Ställ bunken över en bunke med 5cm kokande vatten på botten.
  4. Värm smeten till 55-60 grader under vispning.
  5. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa smeten tills denär helt kall.
  6. Smält chokladen i ett vattenbad.
  7. Vänd hastigast ner chokladen i marängen.
  8. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper med hjälp avtvå skedar.
  9. Grädda marängerna 35-40 minuter. Marängerna är klara när desläpper lätt från pappret.
  10. Ta ut marängerna och låt svalna på plåten.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229