Lyxkaka

Helt magiskt och farligt god kaka!

Ingredienser:

4½dl strösocker

3¾ dl fin glutenfri mjölmix

1½tsk vaniljsocker

3tsk bakpulver

4msk kakao

225g smält smör

2½dl vatten

3 ägg

Smörkräm :

225g rumsvarmt smör

225g florsocker

1 ägg

1 flarraksessens (kan uteslutas)

Chokladtak:

250g mörkblockchoklad

4msk matolja

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2.Blanda alla torra ingredienser.

3. Smält smör och tillsätt vatten

4. Häll smör och vattnet över den torra blandningen.

5. Tillsätt äggen och vispa ihop smeten.

6. Grädda i en bakpappersklädd långpanna i 175° ca 20 min.
Låt kallna.

7. Rör ihop smörkrämen och bred den över den kalla kakan.

8. Smältchoklad och häll i oljan och låt svalna något.

9. Bred det sen över smörkrämen.

10. Skär i lagom stora bitar.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229