Lydias kycklingpaj utan ägg

Jag älskar paj och här kommer en storfavorit hos mig! Kombinationen av kyckling, fetaost och soltorkade tomater är bara så god!! Jag hade inga ägg hemma dessutom så denna paj blev fri från ägg men man kan naturligtvis använda botten och göra en äggstanning till fyllningen. Jag har inga mått på fyllningen utan man får ta så mycket eller lite man själv vill ha.

Ingredienser:

Botten:

3dl mjölmix(jag använde grov från semper)

1krm salt

75g smör

½dl riven ost

1dl kesella

2msk vatten

Fyllning:

Stekt kycklingstrimlor (jag stekte mina i olja, salt, peppar, vitlökspulver och chiliflakes)

Fetaost

Soltorkade tomater

Fryst basilika

1½dl keso

½dl mjölk

1dl riven ost


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225grader varmluft.

2. Nyp ihop mjölmix, salt och smöret till en grynig massa.

3. Blanda i osten.

4. Tillsätt kesella och vatten. Arbeta samman till en slät deg. Använd händerna om det krävs, det gjorde jag för det blev ganska tungjobbat.

5. Tryck ut degen i en pajform. Tips! Använd plastfolie över formen och smeten och tryck över så slipper du ha degen på hela händerna sen.

6. Förgrädda skalet i ca 12 minuter.

7. Stek under tiden kycklingen. Smula eller tärna fetaosten. Strimla de soltorkade tomaterna. Blanda ihop keso och mjölk.

8. Ta ut pajskalet och låt vila ett par minuter.

9. Fyll skalet med kyckling, fetaost, tomater, strö över fryst basilika. Fördela allt jämnt i formen.

10. Häll över kesoblandningen jämnt i hela formen.

11. Strö över riven ost.

12. Grädda i ugnen på 225grader i 20-30 minuter.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229