Lasagne


Ingredienser:

16st lasagneplattor

2 gula lökar

400g köttfärs

400g krossade tomater

1dl vatten

1 köttbuljong tärning

2msk tomatpuré

2st vitlöksklyftor

1 lagerblad

1tsk oregano

75g smör

5msk fin mjölmix

7dl mjölk

2dl riven ost

1tsk salt

1krm muskotnöt, malen

1krm peppar

Topping: Riven ost


Börjamed köttfärssåsen:

1. Skalaoch finhacka löken. Fräs löken i smör utan att den tar färg.

2. Smulaner köttfärsen och låt den bryna med.

3. Spädmed tomat och vatten.

4. Tillsättbuljongtärning, tomatpuré, vitlök och kryddor.

5. Låtsåsen småkoka under lock 30-40 min.

6. Smakaav med salt.

Görsedan ostsåsen:

1. Smältsmöret i en kastrull.

2. Vispaner mjölet.

3. Spädmed mjölken, lite i taget.

4. Sjud5-10 min. Rör då och då så det inte bränner.

5. Tillsättosten och smaka av med salt och kryddor.


Görsedan din lasagne:

1. Sättugnen på 200°.

2. Smörjen ugnssäker form med smör.

3. Varvaostsås, lasagneplattor och köttfärssås.

4. Börjaoch avsluta med ost-sås. Toppa med riven ost.

5. Gratinerai ugnen 40-45 min, tills lasagnen fått fin, gyllenbrun färg. Servera med ensallad.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229