Kycklingpaj med extra ost

Paj är alltid uppskattat för mig. Jag gillar liksom när man gör hela måltiden i en form. Hade kyckling över hemma så provade en ny kycklingpaj. Botten blev inte krispig utan ganska mjuk men stanningen blev god.

Botten:

100g smör, rumsvarmt

2dl sojamjöl

2dl majsmjöl

1krm salt

1msk fiberhusk

1 ägg

Fyllning:

Kyckling, stekt

Fetaost

Ev. Örter eller kryddor

Stanning:

4 ägg

2dl creme freich

1dl mjölk

2krm salt

Topping:

Riven ost


1. Blanda ingredienserna till pajbotten till en jämn deg. Lägg i kylen 10 minuter.

2. Sätt ugnen på 185 grader varmluft.

3. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter.

4. Vispa ihop ingredienserna till stanningen och skär kyckling och fetaost i mindre bitar.

5. Ta ut formen och fyll den med fyllning först och sedan vätskan. Toppa det hela med riven ost.

6. Grädda pajen i 35-40 minuter.



Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229