Kyckling och baconpaj

​Botten:

2dl rena havregryn

3dl majsmjöl

150g smör

1dl kesella 10%

Fyllning:

4 kycklingfiléer

salt, svartpeppar, paprikapulver

2msk smör

1 skivad purjolök

2 grillade paprikor i strimlor

140g knaperstekt bacon

Stanning:

4 ägg

3dl gräddfil

2dl vispgrädde

3dl riven ost

1tsk salt 

1krm svartpeppar


1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.

2. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en springform ca 25cm i diameter med ett bakplåtspapper i botten.

3. Förgrädda botten 12 minuter. Ta ut skalet och sänk värmen till 200 grader.

4. Krydda kycklingen och bryn runt om i smöret. Stek vidare i ugnen 15 minuter. Ta ut och skiva kycklingen.

5. Hetta upp smör och fräs purjolök och paprikan så de blir blanka och smidiga utan att ta färg.

6. Stek baconen knaprig.

7. Vispa samman alla ingredienserna till stanningen.

8. Fördela lök, paprika och bacon i pajskalet. Häll över en del av stanningen. Fördela kycklingen i pajskalet och häll över resten av stanningen.

9. Grädda i ugnen 30-35 minuter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229