Kolakakor på kakans dag

Kolakakor har varit en favorit sedan jag varit lite och jag älskar att värma de lite innan man äter de så de blir mjuka och sega. Första gången jag provar glutenfria idag, men alltid lika gott!

Ingredienser:

200g mjukt smör

2dl muscovadosocker

1tsk salt

2tsk bikarbonat

2msk agavesirap

3dl rismjöl

2½dl maizena


Gör såhär:

1. Blanda alla ingredienser utom mjölerna och blanda ihop.

2. Tillsätt mjöl och knåda till smidig deg.

3. Forma till 2 rullar och Slå in i flastfolie.

4. Lägg i kylen 30 minuter.

5. Sätt ugnen på 175grader varmluft.

6. Lägg degkorvarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till de.

7. Grädda ca 20 minuter.

8. Låt svalna något och skär i sneda bitar.



Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229