Kladdkakemuffins på chokladmuffins dag

Underbara kladdiga muffins med mycket smak av mörk choklad. Magiskt smältande i munnen!


Ingredienser:

2 st ägg

2 dl strösocker

1tsk vaniljsocker

50 g smör

0.5 dl olivolja

1 dl ljus sirap

2 dl glutenfri fin mix

1 dl kakao

1tsk bakpulver

1nypa salt

100 g Mörk choklad, 70%

1. Låt smöret smälta i en kastrull medans du vispar ägg, strösocker och vaniljsockervitt och pösigt.

2. Tillsätt oljan och sirapen till smöret.

3. Blanda ner smörblandningen i äggsmeten.

4. Låt chokladen smälta i ett vattenbad.

5. Blanda mjölmix, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.

6. Blanda i chokladen i smeten.

7. Sättugnen på 165 grader varmluft.

8. Placera ut 12-18 muffinsformar på en plåt och fyll 2/3 med smet.

9. Grädda mitt i ugnen i ca. 12min.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229