Jämförelse #1 - Philadelphia ost

Ny sak som jag tänkte börja med här är där jag tar ut två eller flera varor där jag sedan jämför innehåll och näringsvärden. Sedan förklarar jag vad jag hade valt av alternativen utifrån de.

Först ut är Philadelphia ost och deras nya sort active som jag ska jämföra med originalet och light!

Ni ser innehållet på bilderna ovan, bilden under varje är så deras förteckning. Jag kommer nu skriva en liten enklare sammanfattning till er nedan.
Allting är per 100 gram!!

Energi - 113 kcal

Fett - 7g

Kolhydrater - 4,3g

Protein - 7,7g

Energi - 152 kcal

Fett - 11g

Kolhydrater - 5,1g

Protein - 7,4g

Energi - 225 kcal

Fett - 21g

Kolhydrater - 4,3g

Protein - 5,4g

Allting per portion, enligt de 30gram!!

Energi - 34 kcal

Fett - 2,1g

Kolhydrater - 1,3g

Protein - 2,3g

Energi - 45 kcal

Fett - 3,3g

Kolhydrater - 1,5g

Protein - 2,2g

Energi - 68 kcal

Fett - 6,2g

Kolhydrater - 1,3g

Protein - 1,6g

Utvärdering:

Priset är i det närmsta samma för alla tre produkterna ska jag tilllägga. Sen vill jag fråga er hur ni tänker när de marknadsför den nya active som en produkt med högt protein innehåll?

När vi kollar på det per portion mellan Active och mini så skiljer det ju knappast. Över lag är de två produkterna väldigt liknande och jag undrar lite hur de har tänkt. Den har något lägre fettprocent och därför sjunker energin något på den men det är så marginellt så de inte gör någon skillnad. Kanske om du ska äta hela förpackningen, men proteinmängden som de ändå gör reklam för är ju det mest underliga att den är nästan precis samma.

Personligen tycker jag de är galet och många idag köper nog vissa produkter för att de står att de innehåller mer protein utan att ifrågasätta eller fundera så mycket över de. Vi måste bli mer kritiska mot säljarnas knep och inte gå på allt.

Tyvärr hittade jag inte den som är steget under light, men gör jag de så kommer jag höra av mig och jämföra med den också men för denna gången så sammanfattar vi detta med att det inte är någon skillnad i produkterna direkt mer än att active ska vara gjord på yoghurt. Jag har inte smakat den och skulle jag köpa någon så blir de light för den vet jag är god och då är de inte värt att chansa på en nyhet när vinsterna med den knappt excisterar!

Vilken skulle du köpt??

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229