Jämför livsmedel #62

I denna serien jämför jag skillnaden mellan originalet och en "smalare" variant, så som light, zero, utan tillsatt socker, sockerfritt eller också ett livsmedel där de marknadsför att produkten är proteinrik. Hur stor är egentligen skillnaden och vad gör det på en portion?

INGREDIENSER: Vatten, kärnmjölk, raps-, palm-, sheaolja, förtjockningsmedel (E1450, E1442, guarkärnmjöl), emulgeringsmedel (E472e), maltodextrin (majs), socker, surhetsreglerande medel (E331), gräddarom, färgämne (betakaroten)

Vatten, vegetabiliska oljor (raps och palm#), SKUMMJÖLK, KÄRNMJÖLK, MJÖLKPROTEIN, modifierad stärkelse, socker, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror), surhetsreglerande medel (natriumcitrat, citronsyra) stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl), arom (MJÖLK), färgämne (karotener).

Alltså kan vi bara ta en fundering över detta?

​Första ingrediensen är vatten?!?! Alltså jag avskyr när dessa produkter innehåller mest vatten. Det är dessutom massa mer olika fetter och olika tillsatser och onödigheter. Vill du ha en grädde i såsen men vill komma ner i fetthalt? Välj då vispgrädde och spä ut den med vatten själv. Betala inte för att företaget ska göra de. Tycker man de blir för löst kan man alltid använda antingen creme freich eller reda såsen med mjöl. 

Dessa två grädden är big no NO! Köp inte är min rekomendation. Vad tycker du?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229