Jämför livsmedel #6 - Lakrits

Denna dagens jämför handlar om godis och inte minst lakrits. Jag har valt att jämföra innehållet på två lakritsgodisar som jag upplever är snarlika och likvärdiga i smak och konsistens. Så fortsätt läsa för att de vad de innehåller och se vad jag tycker om de!

Innehåll per hundra gram!

Energi: 192 kcal

Fett: 0,2g

Kolhydrater: 50,4g
Varav sockerarter: 0,2g

Protein: 1,3g

Salt: 0,2g

Energi: 170 kcal

Fett: 0,2g

Kolhydrater: 6g
Varav sockerarter: 2g

Protein: 5g

Salt: 0,8g

Energi: 325 kcal

Fett: 0,5g

Kolhydrater: 80g
Varav sockerarter: 44g

Protein: 0,3g

Salt: 4,6g

Energi: 194 kcal

Fett: 0,1g

Kolhydrater: 54g
Varav sockerarter: 0g

Protein: 0g

Salt: 0,05g

Som ni ser är skillnaden ganska påtaglig och inte minst på sockerarterna. Vilket som för mig känns som en viktigt punkt. Men även om man tänker kalorimässigt så plockar de på och de sockerfria ligger lika lågt som läkerol! Nu vågar jag inte uttala mig om hur den från Nellie dellies smakar för den har jag inte testat men jag kommer absolut att göra det eftersom jag upplever att dess innehåll är förvånansvärt låga. Så den ska de bli smaktest på. Men den ifrån deBron har mina föräldrar köpt och jag har smakat och den måste jag säga är riktigt god. Smakar precis som vanlig saltlakrits så den rekommenderar jag verkligen. Den är ganska lik de som finns i gott och blandat om ni vill ha en referens.

Summan av kardemumman är att det finns riktigt bra substitut till godis som är sockerfria. De kan absolut vara att rekommendera om man som mig vill minska på sockerintaget. Men som med allt, ät med andakt, varsamt och se till att du har fått i dig alla vitaminer och mineraler innan du adderar godis i kosten.

Har ni provat någon och i så fall vad tyckte du?? Lämna gärna en kommentar!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229