Jämför livsmedel #58 - spaghetti

I denna serien jämför jag skillnaden mellan originalet och en "smalare" variant, så som light, zero, utan tillsatt socker, sockerfritt eller också ett livsmedel där de marknadsför att produkten är proteinrik. Hur stor är egentligen skillnaden och vad gör det på en portion?

Energi kcal 350

Fett 2 g
varav mättat fett 0,5 g

Kolhydrat 66 g
varav sockerarter 3 g

Fiber 6 g

Protein 13 g

Energi kcal 350

Fett 2 g
varav mättat fett 0,5 g

Kolhydrat 65 g
varav sockerarter 3 g

Fiber 7 g

Protein 14 g

Energi kcal 360

Fett 2 g
varav mättat fett 0,5 g

Kolhydrat 71 g
varav sockerarter 2,5 g

Fiber 3,5 g

Protein 12 g

Är du den som gärna väljer en nyttigare pasta eller är du den som väljer den godaste? Jag gör pasta så pass sällan så jag väljer oftast den vanliga vita för visst är de ändå den godaste?

Har ni däremot funderat på hur stor skillnaden är? Har ni känt att magen behöver fiber och valt den fiberberikade.

Ja personligen blev jag förvånad och frågande om varför den som heter fiberpasta innehåller mindre fiber än den som är fullkorn. Fullkorn är det bästa valet mellan dessa tre enligt mig men samtidigt är marginalerna så pass små att det på en portion så gör de inte speciellt stor skillnad.

Men visst är det intressant? Varför finns ens fiberpastan undrar jag.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229