Jämför livsmedel #50 - Lohilo chokladboll innehåll och betyg

I denna serien jämför jag skillnaden mellan originalet och en "smalare" variant, så som light, zero, utan tillsatt socker, sockerfritt eller också ett livsmedel där de marknadsför att produkten är proteinrik. Hur stor är egentligen skillnaden och vad gör det på en portion?

Idag har jag faktiskt inte haft någon ide på vad jag ska lyfta fram och jämföra! Ska försöka åka på storhandling någon dag och i lugn och ro kunna gå i butikerna och kolla efter inspiration för nu har jag torka. Så du får gärna skicka dina bästa förslag till mig. Men..

Istället så tänkte jag kombinera att kika in på lohilos nyhet som jag testade ikväll och även säga vad jag tyckte om den.

Näring per hundra gram:

Energy (kcal) 162 kcal

Fat (g) 6,9 g
of which saturates 4,2 g
Carbohydrates 9,8 g
of which sugars 6,9 g
Dietary fibre 8 g
Protein 14,2 g
Salt 0,1 g
Jag älskar att kunna ta en lohilo till kvällsmålet eller mellanmål eller vad som. Det är så gott och så känns det helt okej att äta när den innehåller 284 kcal och 25 gram protein per bägare. Perfekt som mellis eller efter träning eller bara på kvällen om man är som mig som alltid kan bli sugen på något extra.
Men för att tala om nyheten i sig så är den en god chokladglass med god chokladsås och kokos uppe på. Hade de framställt den så vore den god men som chokladboll så saknade jag nog att kanske så små bitar av chokladboll eller något sånt i. Dessutom hade jag önskat mer chokladsås i den men som chokladglass, absolut god och väl värd. Som chokladboll så dras betyget ner lite. Ger den 6 av 10 glassiga poäng! Kan absolut köpas igen om jag vill ha en god chokladglass.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229