Jämför livsmedel #33 - Panpizzan - nästan vego??

Ännu ett inlägg där jag kollar skillnaden mellan originalet och en "smalare" variant, så som light, zero, utan tillsatt socker, sockerfritt eller också ett livsmedel där de marknadsför att produkten är proteinrik. Hur stor är egentligen skillnaden och vad gör det på en portion.
Idag kommer jag dock bara ta fram en produkt. En som säkert är ganska vanligt mellanmål eller middag för många. Inte minst skolungdomar och yngre personer. Men vad innehåller den egentligen och kan man rekommendera de.
VETEMJÖL, OST, vatten, griskött, tomatpuré, rapsolja, socker, potatismjöl, salt, modifierad stärkelse, jäst, vitvinsvinäger, kryddor, kryddextrakt, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250. Kött: 10%

Näringsvärde per 100 gram

NÄRINGSVÄRDE PER PIZZA:

Energi 425 kcal

Fett 15 g
varav mättat fett 6 g

Kolhydrat 51 g
varav sockerarter 7,5 g

Fiber 3,4 g

Protein 17 g

Salt 2 g

Helt ärligt så måste jag ändå säga att sååå dåligt är det inte. Inte speciellt mycket varken mättat fett eller sockerarter. Dessutom kan den vara fördelaktig för någon som har svårt att äta eller vill/behöver gå upp i vikt eftersom den är energität med tanke på sin storlek. Det är alltså ett enkelt sätt att få i sig energi snabbt och enkelt. 

Kollar man på innehållsförteckningen är det inte direkt något konstigt där heller. Men kött 10%? haha. Det är väl det enda jag kan reagera på men det är också en tjock botten så kanske inte så konstigt alls. Men den är ju i princip vego? haha. 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229