Jämför livsmedel #23 - Barebells vs. Swebar vs. Alevo

Ännu ett inlägg där jag kollar skillnaden mellan originalet och en "smalare" variant, så som light, zero, utan tillsatt socker, sockerfritt eller också ett livsmedel där de marknadsför att produkten är proteinrik. Hur stor är egentligen skillnaden och vad gör det på en portion.

NÄRINGSVÄRDE PER BAR:

Energi: 233 kcal

Fett: 8,8 g
Varav mättat fett: 4,9 g

Kolhydrater: 15,9 g
Varav sockerarter: 1,7g

Fiber: 5,4 g

Protein: 25,1 g

Salt: 0,62 g

Energi: 210 kcal

Fett: 6 g
Varav mättat fett: 4 g

Kolhydrater: 23 g
Varav sockerarter: 21 g

Fiber: -

Protein: 17 g

Salt: 0,14 g

Energi: 197 kcal

Fett: 7 g
Varav mättat fett: 4,1 g

Kolhydrater: 16 g
Varav sockerarter: 1,7 g

Fiber: 3,3 g

Protein: 20 g

Salt: 0,17 g

SLUTSATS:

Måste ändå säga att jag är väldigt förvånad och faktiskt positivt överraskad av att allévos bars ändå håller såpass bra innehåll. De är väldigt snarlika barebells med skillnad att de faktiskt innehåller mer fiber och protein.

Det enda som skiljer sig åt mellan den tredje då från dalblads är väl egentligen sockerarter. Perfekt att ta innan träningen eller efter om man vill få en extra boost eller ska träna snart igen och behöver snabb återhämtning. Snabba kolhydrater helt enkelt som ibland kan vara de man behöver. Men annars så innehåller de andra två bra med kolhydrater men inte lika snabba förslagsvis.

En bar tycker jag alltid är enkelt, snabbt och bekvämt att ha med sig i väskan men låt inte detta ersätta maten. Bra som mellanmål emellanåt men energin från rena råvaror är det bästa.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229