Jämför livsmedel #19 - Redbull original vs. sockerfri

INNEHÅLL PER 100ML:

Energi 3 kcal

Protein 0 g

Kolhydrater 0 g
varav sockerarter 0 g

Fett 0 g

Fiber 0 g

Salt 0,1 g

Energi 46 kcal

Protein 0 g

Kolhydrater 11 g
varav sockerarter 11 g

Fett 0 g

Fiber 0 g

Salt 0,1 g

Är det bara jag som undrar vad den innehåller?!

Detta går att läsa på deras hemsida:

Red Bull Sugarfree innehåller ingredienser av hög kvalitet.

Det finns två olika typer av vitaminer: fettlösliga och vattenlösliga.

De vitaminer som finns i Red Bull är vattenlösliga. Dessa lagras inte i kroppen på samma sätt som fettlösliga vitaminer. I stället cirkulerar de i blodplasma och det som kroppen inte använder försvinner ut med urinen. Till de vattenlösliga vitaminerna hör B-vitaminer, dvs. niacinamid (vitamin B3), pantotensyra (vitamin B5), vitamin B6 och vitamin B12, som finns i Red Bull.

Dessa B-vitaminer bidrar till den normala energiomsättningen, till exempel vid uppbyggnad och nedbrytning av kolhydrater och proteiner. De bidrar till den normala mentala prestationsförmågan (pantotensyra) och minskar känslor av trötthet och utmattning (niacin, pantotensyra, vitamin B6, vitamin B12).

B-vitaminer spelar dessutom en central roll för hjärnan, eftersom de bidrar till nervsystemets normala funktion.

SLUTSATS:

Ja vad ska man säga. Det var i alla fall B vitaminer i vilket jag faktiskt inte hade gissat på. Annars kan man ju säga att det är dryck som bidrar till att man blir pigg och koncentrerad. Innan träning eller om man ska köra bil mitt i natten kan detta vara en bra hjälp. Men personligen hade jag valt den sockerfria, då innehållet är det samma i övrigt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229