Jämför livsmedel #13 - Linschips vs chips

Ännu ett inlägg där jag kollar skillnaden mellan originalet och en "smalare" variant, så som light, zero, utan tillsatt socker, sockerfritt eller också ett livsmedel där de marknadsför att produkten är proteinrik. Hur stor är egentligen skillnaden och vad gör det på en portion.
Idag tar jag en närmare titt på Estrellas klassiska sourcream and onion chips jämfört med deras nyhet Linschips, som utlovas vara ett lättare och mer proteinrikt alternativ.
Linschips 110g
Original 275g

INNEHÅLL PER 100G:

Energi: 455 kcal

Fett: 17 g
Varav mättat fett: 1,4 g

Kolhydrater: 60 g
Varav sockerarter: 2,7 g

Protein: 13 g

Salt: 2,3 g

Energi: 525 kcal

Fett: 33 g
Varav mättat fett: 2,5 g

Kolhydrater: 51 g
Varav sockerarter: 3,7 g

Protein: 6,0 g

Salt: 1,5 g

SLUTSATS:

Så som jag alltid brukar säga när det gäller ett nyttigare alternativ, även om det är mycket bättre så innehåller det många gånger fortfarande mycket energi och man måste överväga hur mycket det finns utrymme för i kosten.
Om man bortser ifrån det så tycker jag de håller vad de lovar, de har nästan hälften så mycket fett och dubbla mängden protein jämfört med originalet. I övrigt så inte mycket anmärkningsvärt utom att Linschips påse är hälften så stor som den vanliga påsen, vilket kan vara mycket positivt. Då äter vi antagligen mindre. Kanske äter vi upp hela påsen oavsett vilken vi köper men vi köper antagligen inte två påsar linschips bara för den är mindre. På så sätt får vi enkelt i oss mindre energi.

Om valet är mitt väljer jag linschips, men jag hade också kunnat ta en påse vanliga chips om jag hade varit sugen på det. Men menar utifrån näringsvärde och jag vill välja ett bättre alternativ så hade jag valt linschipsen. Har ni smakat på de?

Jag har ätit linschips ett par gånger faktiskt. Enligt mig påminner de om bacon snacks som man åt i simhallen när jag var ung. Fast med löksmak då såklart. Du ska alltså inte förvänta dig standard tunna chips utan mer som baconsnacksen i konsistensen. Men Linschipsen är också riktigt goda. Känns dessutom inte lika flottiga och fettiga som vanliga chips vilket är bra. Helt klart godkända från mig, en 8 av 10!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229