Jag gjorde så många ledsna igår.

Gårdagen avslutades på jobbet och det var inte enbart frid och fröjd. Jag blir förvånad och orolig över hur kaxiga och rasande dagens ungdomar kan bli. På mig som kassör igår var de flera som blev alldeles rasande för att jag först då ens frågade efter legitimation och sen för att jag nekade de att köpa energidryck när de inte hade de. Hade två ungdomar som gjorde en scen av de och använde grova ord. Hur kan de viktigaste i ens liv att få köpa nocco eller redbull. Att stå och fråga om jag tror att hen är 12 år och sen då i slutändan vara född 02. Dvs att man är 16 år! Alltså tror ungdomarna att det är enkelt att fråga om leg? Det är inte enkelt att avgöra om en person är 14, 15, 16 eller 17 år. Det är så olika från person till person och det är verkligen inte lätt att avgöra. Dessutom är det jobbigt ibland att fråga för man blir orolig att personen kanske är betydligt äldre. Man har gjort sina missar och tagit legitimation på betydligt äldre. Tänkt vad skönt och smidigt allt hade gått om alla bara kunde visa fram sitt leg utan att man måste fråga. Nä sluta göra en scen av en situation, vi kassörer har det svårt nog att avgöra de, hjälp oss på vägen istället och underlätta för oss. De uppskattas!

Hur kommer de sig att när folk är upp emot 25 så har de alltid leg redo och visar gärna fram de oavsett om man frågar eller inte. Men de som är precis på åkdersgränsen där vid 18 så är det som att de testar om de klarar sig utan att visa de. De vill ha ett intyg på hur gamla de upplevs? Nä detta får ta ett stopp, det är bara jätteosmidigt när man är helt oredo och ens leg ligger unders i väskan typ. Skärpning.

Under 25? Njut av att få använda ditt leg och visa de med stolthet. Underlätta vårt arbete och ha alltid leg redo när du handlar något med åldersgräns på.

Gillar

Kommentarer

Veronicasvarld
Veronicasvarld,
Bra skrivet 👍nouw.com/veronicasvarld
lydiaemanuelsson
lydiaemanuelsson,
JuliaSkolli
JuliaSkolli,
Jag (blir 25 nästa år) har blivit ombedd att visa leg för att köpa energidryck 2 gånger i år haha, så kan jag misstas för under 16 är det inte konstigt alls att någon som är 17 eller så kan det. Har också själv jobbat i kassa och haft kunder som skrikit på mig och kallat mig idiot för att de själva läste på fel prislapp eller att en vara är 5 kr dyrare än de trodde 🙄nouw.com/juliaskolli
lydiaemanuelsson
lydiaemanuelsson,
Men precis! Ja man får ta mycket skit som egentligen inte är något som en själv valt eller påverkar alls. Man gör ju inget för att vara elak som kassör direkt 😊 nouw.com/lydiaemanuelsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229