Havre och Bovetebröd

Luftiga mjuka och saftiga frallor med god smak av bovetet ihop med anis och fänkål.

Ingredienser:

50g färsk jäst

5 dl mjölk

20 g olja

20 g agavesirap

220 gram havremjöl

100g bovetemjöl

1 tsk salt

1tsk anis

1 tsk fänkål

2 msk Fiberhusk

1. Lös upp jästen i mjölken.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen väl t.ex. i en hushållsassistent.

3. Dra plast över bunken och låt degen jäs ungefär 3 timmar.

4. Häll ut degen på en arbetsyta och dela den i 8 lika stora delar.

5. Blöt händerna och forma varje del till en boll.

6. Placera degarna på en bakplåtspappers klädd plåt och platta till dem något.

7. Låt bröden jäsa ca 30 minuter.

9. Sätt ugnen på 200°C varmluft.

10. Grädda bröden i mitten av ugnen, ca 15 minuter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229