Hatat mina ben för länge

Börjar gilla mina ben. Faktiskt. De som jag aldrig tyckt om. Men jag tycker om de. Inte bara för att de bär mig och är starka men jag börjar tycka de är vackra. Känns så skönt att säga. Jag som alltid tyckt de vart för stora bär nu upp de med stolthet och skäms inte mer. Bygger istället upp de med mer muskler, vilket jag har de previligeriet att kunna göra.
2012 var jag så nöjd med att ha kommit i storlek 25 i jeans, gått ner 17kg och ta ett mellanrum mellan benen. Äntligen fick jag höra från omgivningen att jag hade långa ben? Ja de såg väl längre ut då men inte så att jag plötsligt hade växt på längden av att sluta äta. Och inte som att de blivit kortare nu. Men då fick jag så ofta höra att jag hade långa ben, som jag önskade mig. Men ändå var jag inte lycklig. Nej det kunde jag aldrig bli heller. Oavsett hur smal eller lång jag hade blivit så mådde min hjärna piss av att inte få mat och hade aldrig kunnat vara lycklig där och då.
Nu har jag förstått att styrka både i kroppen och hjärnan som spelar roll. Inte hur den ser ut. För mig är de just nu viktigast att bygga upp styrka, massa och njuta av livet. Låta psyket stärkas och arbeta med att älska mig själv istället för att använda energin till att avsky.
Helt plötsligt känns det så mycket bättre. Jag trivs så med mig själv och även om man får tankar som trycker ner en så har jag många fler positiva tankar nu.
Ser verkligen fram emot att även få se hur formen ser ut när man skalar av lite. Inte för att jag längre vill bli smal utan för att jag börjar se muskler och vill se hur jag ser ut kontra andra men framför allt kontra mina tidigare former och formen jag har nu. Hela resan dit ska dokumenteras så jag kan kika tillbaka och se utveckling och förändringen.

Men efter ett virrigt inlägg och uttalande kan vi konstatera att jag börjar gilla min kropp mer och mer. Även om man alltid kommer ha sina spärrar och onda tankar så har kärleken vuxit nu. Från att hata allt till att kunna se något positivt med allt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229