Han blev arg för jag pratade engelska!

Hade en kund för några veckor sedan som är den typiska kunden som inte säger något, hälsar så det bara hörs i hans egna huvud skulle jag tro. Tror de flesta som suttit i kassa eller liknande kan relatera till detta och vet vem jag menar.
Hur som helst så kom kunden och något krånglade när han skulle betala så när jag sa de på svenska och han såg ut som ett frågetecken så började jag prata engelska. Så jag fortsatte förklara varje steg på engelska och tillslut sa han ”jag förstår svenska” lite surt. Tydligen kunde han svenska men han pratade nog inte så bra svenska eftersom jag hade svårt att avgöra vilket språk de var. Eller ja han pratade inte speciellt mycket. Första meningen han sa var att han kunde svenska, men de kunde han gjort klart väldigt mycket tidigare!

Detta var i alla fall en liten berättelse om en händelse som jag tror alla kassörskor kan känns igen sig i eller relatera till. Något som fick mig att aldrig vilja prata engelska igen om det inte är så att personen pratar engelska med mig. Jag gillar över lag inte att prata engelska då jag inte är speciellt bra på de så när detta hände blev jag ännu mer reserverad.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229