Grovt blåbärsbröd med anis

Blåbär är inte så vanligt att använda sig av i bröd men det är otroligt gott med torkade blåbär så jag tyckte det var kul att testa och det blev väldigt gott! Man kan självklart byta blåbären mot annan torkad frukt eller utesluta helt.

Ingredienser:

50g jäst

7dl ljummet vatten

3dl solrosfrön

1dl hela linfrön

1dl mörk sirap

1dl pysylliumfrön

2tsk anisfrön, mortlade

2dl fibrex

1tsk salt

4dl bovetemjöl

1dl krossat bovete

½dl fiberhusk

1½dl torkade blåbär


1. Smula jästen i en bunke. Häll i vattnet och blanda så jästen löser sig.

2. Tillsätt alla ingredienser och arbeta ihop degen.

3. Låt degen jäsa 30 minuter.

4. Smörj en brödform och lägg degen i formen. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.

5. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.

6. Sätt in brödet i ugnen och sänk direkt värmen till 200grader. Grädda brödet 60 minuter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229