Grov filmjölkslimpa med smith

Här kommer ett nytt recept på ett filmjölksbröd. Det är klart det enklaste, godaste, saftigaste och säkraste brödet att baka, det blir alltid lyckat resultat.​ Alltid kul att mixtra och testa nya idéer och recept.

Ingredienser:

2dl pofiber

2dl majsmjöl

4dl grov mjölmix

2dl rent havregryn

2dl linfrö

1dl solroskärnor 

1msk bikarbonat

1tsk salt

5dl filmjölk

1dl mörk sirap

1 grovrivet äpple, Granny Smith


1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2.Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

3. Tillsätt fil, sirap och rivet äpple och blanda smeten väl.

4. Häll i en smord brödform eller använd bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

5. Grädda brödet i en timme.

6. Låt brödet svalna. Stjälp sedan upp och frys in det som inte äts inom ett dygn.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229