Grekiskt bondbröd

Känn känslan när man sitter i Grekland på en restaurang och väntar in maten, man är sådär hungrig och det där vita brödet kommer in som är så fantastiskt gott! Här kommer recept på det, man glutenfritt såklart! Det blir fantastiskt god smak från fetaosten och kryddorna.

Ingredienser:

1 pkt jäst

3 dl vatten, 37 grader

200g fetaost i saltlake marinerad med vitlök och persilja

½dl olivolja

250g fin mjölmix

250g grov mjölmix

1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vattnet.

2. Häll av fetaosten. Tillsätt fetaosten och oljan. Krossa fetaosten något med en gaffel eller slev.

3. Tillsätt mix och blanda till jämn smet.

4. Lägg degen i en smord brödform. Jäs övertäckt i 30 minuter.

5. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

6. Grädda brödet i ca 25 minuter.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229