Granola med mandlar och kanel

Ingredienser:

6dl Havregryn

2dl mandar

1dl linfrön

1dl pumpafrön

1dl solrosfrön

1dl kokosflingor

2msk kanel

1msk kardemumma malen

2dl vatten

3msk kokosolja

2msk agavesirap

Torkade bär eller frukt


Gör såhär:

1. Blanda alla torra ingredienser utom bären i en bunke.

2. Sätt ugnen på 160 grader.

3. Blanda vatten, olja och sirap.

4. Häll vätskan över grynblandningen och blanda tills allt är täckt med vätska.

5. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut det så det ligger över hela plåten och försök dela på stora bitar.

6. Ställ in plåten i ugnen.

7. Grädda i totalt 40 minuter, rör runt i blandningen var 10:de minut.

8. Efter 40 min, ta ut och låt svalna.

9. Tillsätt torkade bär och frukt.

10. Häll upp i en burk eller liknande och njut till frukost, mellis eller på kvällen!


Tips!

- Jag har alltid i mina mandlar hela för jag tycker det är smaskigt, man kan hacka de grovt om man vill!

- Använd kokoschips, större flarn av kokos, det är så gott!

- Jag har lagat dubbel sats här eftersom jag äter den varje dag och vill slippa laga den så ofta, det går utmärkt, men grädda den på två plåtar så den får plats att torka och bli knaprig.

-Jag använde gojibär, aprikoser och russin denna gången(älskar mycket i ja!), man kan använda vad man vill och gillar. Blåbär, äpple, jordgubbar, banan och mullbär är några exempel.

Gillar

Kommentarer

marialinneaemanuelsson
marialinneaemanuelsson,
Vilken blogg 👏🏻👏🏻👌🏻👍🏻
lydiaemanuelsson
lydiaemanuelsson,
ÅH tusen tack 😃nouw.com/lydiaemanuelsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229