Glutenfria frallor med morot

Som ni kanske vet älskar jag frukt och grönsaker i bröd, det ger härligt saftigt bröd och fin färg dessutom! Här kommer mera med morot, enkelt sätt att få i sig lite extra grönsaker utan att känna av det.


Glutenfria morotsfrallor

Ingredienser:
2 morötter, fint rivna
50 g jäst
6 dl fingervarm mjölk
1 msk fiberhusk
2 dl boveteflingor
75 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
1 ägg
5 dl rismjöl
9-10 dl glutenfri mjölmix

      1. Tvätta och riv morötternafint.

      2. Smula ner jästen ihushållsassistentens skål.

      3. Värm mjölk till 37 graderoch tillsätt den, boveteflingorna och fiberhusken till jästen.

      4. Rör till jästen lösts upp,låt stå och svälla 5-10 min.

      5. Tillsätt smör, salt, ägg,morötter, rismjöl och mix.

      6. Arbeta väl i maskinen ochlåt sedan jäsa under bakduk 45 min.

      7. Ta med hjälp av en skedaupp lagom stora degbitar och forma till 16 frallor (med blöta händer)

      8. Lägg frallorna tätt på enplåt med bakplåtspapper.

      9. Jäs under bakduk 30 min.

      10. Grädda mitt i ugnen 15-20min på 250 grader.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229