Frukostbröd med quinoa

Goda nyttiga frallor med quinoa i. Quinoa är fantastiskt och jag tycker det är supergott till fisk eller kyckling. Väldigt spännande att använda det i bröd! Resultatet blev jättegoda frallor, knapriga på ytan och mjuka och saftiga inuti. De är lite matigare i smaken och hade passat perfekt ihop med en soppa!


1/2 dl okokta svarta quinoa (ca 1 1/2 dl kokta)

4 dl vatten

1/2 dl olja

50 g jäst (1 pkt)

1 tsk salt

2 tsk kummin, stött i mortel

8 dl glutenfri mjölmix

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Smula jästen i en bunke.
  3. Häll fingervarmt vatten över jästen och rör ut den smulade jästen. Blanda i oljan.
  4. Tillsätt salt, kummin, quinoagryn (spara lite att strö ovanpå bullarna) och mjölmixen. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa i ca 40 minuter.
  5. Dela degen i tolv delar. Forma till runda bullar och låt jäsa på övertäckt plåt i 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Pensla bullarna med vatten och strö på quinoa. Grädda i den uppvärmda ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna under bakduk.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229