Frö och nötbröd i form

​Riktigt enkelt, gott och saftig limpa som bakas enkelt i en brödform. En jäsning är det enda som krävs. Nötterna ger en fantastiskt god knaprighet mot det mjuka brödet.

Ingredienser:

1msk fiberhusk

1dl krossade linfrön

1dl sesamfrön

2½dl kokande vatten

4dl grov mjölmix

2tsk bikarbonat

1tsk salt

1½dl filmjölk

25g färsk jäst

1dl mörk sirap

2dl valnötter


1. Blanda fiberhusk, linfrön, sesamfrön och kokande vatten och låt svälla 10 minuter.

2. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en separat bunke.

3. Addera filmjölken till fröblandningen.

4. Smula jästen i fröblandningen och vispa med elvisp tills den löst sig.

5. Rör ner mjölblandningen, sirap och nötter. Blanda ordentligt.

6. Lägg smeten i en smord brödform. Låt jäsa under bakduk i en timma.

7. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

8. Sätt in brödet och sänk värmen till 185 grader direkt.

9. Grädda brödet i en timme.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229